Ако имаме страх от летене или просто искаме да разпуснем леко

...
Ако имаме страх от летене или просто искаме да разпуснем леко
Коментари Харесай

Алкохол и сън по време на полет - защо са опасна за здравето комбинация

Ако имаме страх от хвърчене или просто желаеме да разпуснем леко напрежението и да се подготвим за почивката, евентуално ни е минавала през разум концепцията да пием една-две чашки алкохол преди полет и по-късно да си поспим едно хубаво на борда на самолета. На пръв взор може да ни звучи като добър проект, само че, става известно, може да бъде доста рисково от здравословна позиция.
Прочетете още
Според немски учени, комбинацията от употребяван алкохол и налягането в кабината на самолета може да окаже отрицателен резултат върху сърцето и сърдечно-съдовата система.

Установено е, че при хората, които спят след пиянство в изискванията на ниско атмосферно налягане, има спад на равнищата на О2 в кръвта и ускорение на сърдечната активност.

 Снимка 668190

Tези промени се следят даже при здрави и младежи, а създателят на изследването д-р Ева-Мария Елменхорст ги дефинира като " мощен резултат " и го съпоставя с покачвания риск от утежняване на признаците при пасажери със сърдечни проблеми заради пониженото налягане в кабината. Затова и предлага да не пием алкохол нито преди, нито по време на полет, цитират я от Sky News.

Докато при здравите хора рискът от по-сериозни последствия е по-малък, също е значимо да се означи, че и при тях комбинацията от алкохол и ниска централизация на О2 на огромна надморска височина освен понижава качеството на съня, само че и е огромно предизвикателство за сърдечно-съдовата система, тъй като води до продължителна ниска централизация на О2 в кръвта. А това, в случай че се случва постоянно, може да има нескончаем отрицателен резултат.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР